VESTRE SKOLE | ODENSE

– holder legen og drømmen i live oppe mellem trækronerne

Biblioteksbygningen ved Vestre Skole er ikke et hus i gængs forstand, snarere en hule i træerne mellem skolens værdige rødstenshuse.

Højt hævet og båret af tredobbelte stålsøjler bygger biblioteket sig ind mellem kronerne på de store lindetræer, hvor det danner sit eget åbne rum om fordybelse og læring.

Et ’hemmeligt’ sted, rigt på associationer, når bevæger sig op ad de lange, smalle aluminiumsbeklædte trapper til biblioteket eller den store åbne tagterrasse.

 

En bygning med uimodståelig friskhed

På tagterrassen kommer man tæt på arkitekturen i de gamle skolebygninger med det fine detaljerede murværk.

På denne måde formidler biblioteksbygningen kvaliteterne i de eksisterende bygninger samtidig med at dets egen arkitektur fremstår med en uimodståelig friskhed. En friskhed, der uden at forfalde til det pjankede, holder legen og drømmen i live oppe mellem trækronerne.

Biblioteksbygningen løser rationelt en række funktionelle problemstillinger på skolen og skaber nye rum, der beriger de gamle. Sammenbygningen med de eksisterende bygninger understøtter biblioteket som en fritliggende hule ved at være forskudt på de to facader.

Forståelsen for værdierne i de eksisterende bygningers arkitektur, indlevelsen i børnenes verden og det afbalancerede arkitektoniske udtryk i den nye biblioteksbygning, er udtryk for en tankegang, der gerne må sætte nye frugter i byen.

 

Priser

Projektet vandt Odense Kommunes Arkitektur Pris

Projektets Nøgletal

Bygherre: Odense Kommune
Omfang: Om- og tilbygning
Areal: 3.000 m² - ombygning og 150 m² - tilbygning
Gennemført: 2004 - 2006
Budget: 22,0 mio. kr.