VESTERDAL EFTERSKOLE NR. AABY

Bygningen er en arkitektonisk sammenfletning mellem den eksisterende bygning/skolen og den omkringliggende danske natur.

Tilbygningen er designet som ét stort parkelement og læringstrappe, der skaber ophold og siddepladser i de indre rum og på de ydre flader. Med denne udformning bliver bygningen optimal til en variation af samlinger og arrangementer.

Orienteringen af bygningen skaber de bedste rammer for udsigten til den omkringliggende natur og er også med til skabe et optimalt lys inde i bygningen, der gør undervisningen og det øvrige ophold behagelig.

Aktivitetsrummet, ved siden af foredragssalen, er et sted for leg og udfoldelse. Et frirum for elever og lærer. Rummet lægger op til at man som gruppe spiller bordfodbold, pool, ser en film eller sætte sig ved et bord og spille kort.

Læringstrappen ude på taget er til udendørsundervisning og til ophold i pauserne mellem dagens undervisning.

Der er trukket en grøn beplantning med op på “taget” af bygningen, for at skabe illusionen af at landskabet og bygningen flettes sammen. Beplantningen skal imitere det omkringliggende marklandskabet.

Med placeringen af den nye tilbygning, opstår der en lomme/gryde mellem denne og den eksisterende bygning. Denne plads er optimal til udendørs ophold og leg.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Vesterdal Efterskole
Omfang: Ny foredragssal samt diverse ombygninger
Areal: 210 m²
Gennemført: 2015 - 2016
Budget: 3,4 mio. kr.
Samarbejde: L. P. Madsen A/S