TVÆRKAJEN ODENSE

På en af Odense Havns bedste beliggenheder, for enden af havnebassinet ved Pakhuskajen, opføres en boligkarré med 105 boliger.

Den markante hjørneejendom er beliggende på hjørnet af mod Havnegade og Tværkajen.  Bygningshøjden varierer fra 5 til 7 etager. Facaderne fremstår med en murret tegl base i 2 etager, med mindre franske altaner. Overbygningen udføres i hvid beton med større vinklede altaner.

Ankomst til boligerne sker fra Tværkajen igennem et porthul eller via en af de lodrette “trappespalter”, som deler karreen i 3 bygningskroppe. Fra det inde intime gårdrum er der adgang til boligerne og taghaverne via et trappetårn med elevator eller de udvendige trapper og altangange. Under gårdrummet er der indrettet cykelkælder, teknik og affaldsrum.

Fra taghaverne er der er en fantastisk udsigt over havnen og byens tårne. Taghaverne fremstår med trædæk og glasværn.

Den typiske bolig er en kompakt 2-værelses lejlighed på 50 kvm med altan. Boliger i stueplan orienteret mod havnen, har adgang til en udendørs terrasse, hvorfra der er direkte kik til havnen. Udover den private altan eller terrasse, er der adgang til de fælles taghaver.

Lejlighederne indrettes med gennemlyste køkken/alrum, med adgang til egen altan og til soveværelset. Fra entre er der adgang til badeværelse med toilet, brus og vaskesøjle. Udover standardtypen, findes der også nogle få større varianter af 2-værelses lejlighederne. Der er adgang til affaldsskakte fra hver etage som er forbundet til et skraldesug placeret i kælderen.

Byggeriet udføres i lyse betonelementer, mens de supplerende bygningselementer, såsom altaner, dørpartier, trapper, værn mv. udføres i stål, aluminium og glas

Bygningen opføres efter BR 2015 Lavenergiklasse 2.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: CG Jensen A/S
Omfang: Nybyggeri - 105 ungdomsboliger
Areal: 5.686 m²
Gennemført: 2017-2019
Budget: 100 mio. kr.
Samarbejde: CG Jensen A/S + ISC Ingeniører + Geopartner | Visualisering: NOR3D