TVÆRKAJEN ODENSE

På en af Odense Havns bedste beliggenheder, for enden af havnebassinet ved Pakhuskajen, opføres en boligkarré med 105 boliger.

En markant hjørneejendom på op til 7 etager mod Havnegade, som nedtrappes mod havnebassinet. Nedtrapning af bygningsetagerne åbner op for udsigt og dagslys, imens tagfladerne udlægges som fælles taghaver.

Ankomst til gårdrummet sker fra Tværkajen igennem et stort porthul eller via en af de lodrette “trappespalter”, som deler karreen i 3 bygningskroppe. Fra gårdrummet er der adgang til boligerne og taghaverne via de udvendige altangange.

Den typiske bolig er en kompakt 2 værelses lejlighed på 50 kvm med altan, mulighed for parkering i egen p-kælder og adgang til fælles tagterrasser. Lejlighederne indrettes med gennemlyst køkken/alrum med adgang til egen altan og badeværelse med toilet, brus og vaskesøjle. Udover denne type findes der også nogle få større varianter af 2-værelses lejlighederne.

Byggeriet udføres i lyse betonelementer, mens de supplerende bygningselementer, såsom altaner, dørpartier, trapper, værn mv. udføres i stål, glas og træ.

Bygningen opføres efter BR 2015 Lavenergiklasse 2.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: CG Jensen A/S
Omfang: Nybyggeri - 105 ungdomsboliger
Areal: 8.396 m²
Gennemført: 2017-2019
Budget: 100 mio. kr.
Samarbejde: CG Jensen A/S + ISC Ingeniører + Geopartner | Visualisering: NOR3D