TV2 NEWS | KØBENHAVN

– et moderne mediehus med visuelle og åbne forbindelser

De vigtigste parametre i CREO ARKITEKTERS tilgang til opgaven, var at skabe en fuld visuel forbindelse mellem den nye redaktion og det nye NEWS-studie ud mod det eksisterende fire etager høje atrium med ovenlys.

Når gæster fremover træder ind i mediehuset, ser de som det første det nye visuelt åbne og oplyste studie, hvor der hele tiden produceres nyheder.

Dette fokus blev også hurtigt et klart bygherreønske – for på denne måde vises produktionen aktivt frem og præsenteres med den arbejdende redaktion. Derudover, bliver husets vigtigste funktion, som moderne mediehus, nu gjort synlig.

 

En svævende adskillelse

I det store lyse atrium etableres der også et nyt moderne loungeområde, som igen visuelt er forbundet til det nye redaktionsområde samt studiet.

Hele stueplan er efter ombygningen altså visuelt forbundet og åbent. Dog er redaktionen og NEWS-studiet adskilt fra det åbne atrium med en let glasvæg, der svæver, friholdt af gulv og loft – blot spændt fast i en spinkel metalskinne.

I denne store glasvæg er der, som kontrast, placeret to store mørke pinolhængte døre, der giver adgang fra redaktionen til det store atrium og videre ud i husets andre funktioner på de overliggende etager.

Herudover er glasvæggen præget med grafisk tryk, der danner et bagtæppe for den arbejdende redaktion bag nyhederne, når der skydes fra det nye studie.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: TV2
Omfang: Ombygning af loungeområde, produktionsstudie og redaktions-lokale
Areal: 300 m²
Gennemført: 2014 - 2016
Samarbejde: ISC Rådgivende ingeniører og Mads Hage Thomsen, scenograf for TV2