STOREBÆLT – ADMINISTRATION

– velfungerende arbejdsplads med et arkitektonisk koncept

Dette projekt er en ombygning og tilbygning i forbindelse med udvidelsen af Storebælt Administrationen. Dette samler den drift- og administrative organisation til en velfungerende arbejdsplads hvor kundecenter, kantine, arbejdssituation, mødefaciliteter, m.v. er en samlet struktur.

 
Den samlede udvidelse af administrationscenteret og kantinen er disponeret i 3 dele.

  1. Det eksisterende administrationscenter er ombygget til et åbent kontormiljø.
  2.  

  3. Den nye kontorbygning er udformet i 2 etager med et dobbelthøjt atrium, der tilfører dagslys til bygningens nedre funktioner, som delvist er nedgravet.
  4.  

  5. Den nuværende kantinebygning er udvidet og sammenbygget med de eksisterende kontorer.

 

Naturlig ventilation

For skabe overblik og sammenhæng til øvrige anlæg, er der placeret et atrium centralt i bygningen. Dagslys bliver på denne måde trukket ned til de nedre plan i bygningen, hvor man bl.a. kan finde møderum. En glasbeklædt tunnel i det nedre plan skaber forbindelse til den øvrige del af administrationscenterret.

Bygningen er udført med en dobbeltglasfacade, der fungerer som en del af bygningens naturlige ventilationssystem. I facaden er der ydermere indbygget automatisk solafskærmning.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Storebælt A/S
Omfang: Udvidelse af Storebælt Administrationscenter, om- og tilbygning
Areal: 1.540 m²
Gennemført: 2007 - 2008
Budget: 23,0 mio. kr.
Samarbejde: MTHøjgaard - Dissing+Weitling/Mikkelsen Arkitekter