SOPHIESSKOLEN | NYKØBING F

– bundet sammen af campustanken

Sophieskolens udformning tager udgangspunkt i campustanken. Campus er en gruppe af bygninger, som er bundet sammen ved deres anvendelse og er beliggende i et landskab, hvor de præsenteres for den ankommende i bevægelsen gennem campusområdet.

Visionen for dette projekt var at skabe en stor enhed forbundet af fællesområder samt skabe funktionelle undervisningsafdelinger.

 

Stor funktionel enhed

En skole med 3 spor og et 10. klassecenter er en stor enhed. Vi har nedbrudt enheden til mindre grupper bundet sammen af et fællesskab i midten. Fællesskabet repræsenteres i de store fællesfunktioner som ankomst, multisal, mediatek og kantine, som udgør skolens hjerte.

De øvrige funktioner fremstår som selvstændige bygninger for indskoling, udskoling, faglokaler, 10. klassecenter og administration.

 

På den måde opnår vi:

De enkelte huse er tunge volumener, opført i beton og murværk, mens fællesarealer fremstår lette og transparente med glas-aluminium facader.

 

Nomineret til Årets Skolebyggeri

Projektets Nøgletal

Bygherre: Guldborgsund Kommune
Omfang: Nybygget folkeskole, tre spor - vundet konkurrence februar 2014
Areal: 9.400 m²
Gennemført: 2014 - 2016
Budget: 125 mio. kr.
Samarbejde: Byggefirmaet Brdr. Pedersen A/S, tnt arkitekter, Møller & Grønborg og OBH Rådg. Ingeniører