ØSTBROGRUNDEN | GLOSTRUP

– attraktive boliger med unik placering

Vores projekt på Østbrovej i Glostrup er et attraktivt boligbyggeri med 116 almindelige private familieboliger. Boligerne i 3-6 etager er placeret unikt i Glostrup by med et hav af muligheder.

Visionen for dette projekt var at skabe et voluminøst byggeri på omgivelsernes præmisser. De muligheder som det eksisterende vejnetværk samt nærtliggende bygninger gav, formede projektets arkitektur.

Resultatet er en bygning i gul mursten, som vinkler og forholder sig til vejens forløb og en volumen der matcher det eksisterende byrum.

 

Faciliteter

Beboerne i dette nybyggeri har et utal af muligheder og faciliter lige om hjørnet. Til alle boliger er tilhører store altaner samt adgang til grønne tagterrasser.

Der er to store centre, både Østbro Centret som ligger i forbindelse med boligerne samt Glostrup Shoppingcenter, som begge giver beboerne mulighed for bl.a. dagligdagsindkøb, shopping og café besøg.

Trafikalt set er der et væld af alternativer, da banegården er at finde lige rundt om hjørnet hvor både tog og bus er tilgængelige. Herudover er der også fantastiske parkeringsmuligheder. Der har været stor fokus på at skabe gode parkeringsforhold, idet at man skal tage hensyn til de ekstreme tendenser, der kan være i forhold til parkering ved shopping centre.

Vi har løst dette ved at lave parkering i tre niveauer:

 

Nyt byrum

Der er skabt et nyt byrum, der er præget af boliger, butikker og handel, og har tæt forbindelse til den nye banegårdsplads. Det nye byrum – ved dets egen karakter – supplerer Glostrups “grønne” rum ved rådhuset og trafikpladsen ved banegården.

Boligerne virker rumdannende i forhold til det nye byrum, der er etableret og afslutter bebyggelsen langs banen mod øst.

Projektets Nøgletal

Bygherre: 2G Shopping
Omfang: 121 nye boliger
Areal: 9.000 m²
Gennemført: 2006 - 2008
Budget: 190,0 mio. kr.