NORDSTJERNESKOLEN & SVØMMEHAL

– en del af udviklingen i Helsinge by

NORDSTJERNESKOLEN & SVØMMEHAL åbner dørene for det omkringliggende samfund og inviterer det med indenfor. Børnenes identitet udvikles dermed i samspil med samfundet.

Skolen er åben for borgere der anvender:

 

Et åbent læringslandskab

En skole med et nyt arkitektonisk greb, et åbent læringslandskab, hvor individualitet og fællesskab er formgivnings parametre.

Naturen er sat i glas og ramme og udeundervisningen bliver en væsentlig del af dagligdagen og dermed skaber et væsentligt arkitektonisk udtryk.

 

Ingen døde hjerner

De enkelte delområder interagerer naturligt med hinanden. De er en del af en glidende og dynamisk helhed. En bevægelig arkitektur, hvor det skal være stimulerende at bevæge sig rundt og hvor der aldrig er døde hjerner.

Elev og lærer er altid i centrum i bygningen. Således skabes gode forudsætninger for at arbejde med de enkelte elevers kompetencer, potentialer og læringsstile.

De enkelte basisområder er åbne mod hinanden, men defineret ved:

 

Alt hvad fremtidige folkeskole kan ønske sig

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini har udtalt følgende til Frederiksborgs Amts Avis (net udgaven):

”Skolen har alt det, som en folkeskole i fremtiden skal have. Den indeholder alt, hvad man skal tænke på, når man indretter en folkeskole. Pædagogik, leg og læring kan gå hånd i hånd (..), sagde hun og pegede blandt andet på sammenhængen mellem teori og praktik i form af udekøkkener og udelaboratorier er vejen frem”.

 

Bæredygtighedstiltag

 

Nomineret til Årets Skolebyggeri

Projektets Nøgletal

Bygherre: Gribskov Kommune
Omfang: Ny skole og svømmehal
Areal: 11.000 m²
Gennemført: 2010 - 2014
Budget: 425 mio. kr.
Samarbejde: E. Pihl & Søn