NATURSTYRELSEN | RANDBØL

– et byggeri der inviterer naturen indenfor

I forbindelse med flytning af Naturstyrelsens medarbejdere fra København til Randbøl ved Billund, har CREO ARKITEKTER og Niras forestået renoveringen af den eksisterende Skovridergård og designet en ny tilbygning med nye kontorer.

Det er intentionen, at den nye bygning arkitektonisk underordner sig Skovridergårdens hovedbygning, som fremstår med en rig detaljering i facaden.

Den nye kontorbygning er derfor designet i et enkelt formsprog, inspireret af de eksisterende længebygninger. Bygningen opføres i røde teglsten med røde indfarvede fuger og en tagdækning i røde vingetegl.

 

Faciliteter

Den nye kontorbygning er udformet i 3 etager. Stueetagen samt først sal indeholder kontorarbejdspladser. Parterreetagen er orienteret ud mod skoven og indeholder disse faciliteter:

Et atrium forbinder de 3 etager i bygningen og skaber dagslys samt en god visuel forbindelse mellem etagerne.

Herudover er der isat store vinduer for at trække naturen fra skoven indenfor, og et af tagene er i den forbindelse blevet lavet som ’et grønt tag’.

 

Værdifuldt samarbejde

Det samlede bygningsanlæg var klar til indflytning i begyndelsen af 2017 og danner nu rammen om 115 arbejdspladser i Randbøl.

De nye rammer for Naturstyrelsen i Randbøl er skabt på baggrund af et godt samarbejde mellem bygherre, brugergruppe og rådgivere. Det har været en god og vigtig proces, hvor vigtige informationer fra brugerne har været værdifulde for udformningen af det færdige byggeri.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Naturstyrelsen
Omfang: Renovering og tilbygning til eksisterende skovridergård
Areal: 1950 m2
Gennemført: 2015-2017
Budget: 22 mio. kr.
Samarbejde: Niras