LANGESKOV SKOLE

– fra 70’erne til en moderniseret skole med godt indeklima og læringsmiljø

Langeskov Skole er en Fynsplanens skoler. En systemskole der blev udviklet og opført i 60’erne og 70’erne. Disse blev meget populære skoler, som i dag findes over hele landet som typeskole.

Læringsmiljøet er en meget vigtig faktor og det har været vores målsætning af skabe de bedste forudsætninger for et godt læringsmiljø. Luft, lyd og lys har derfor været prioriteret højt, så læringsmiljøet og dermed udviklingen samt indlæringen understøttes af et behageligt indendørs klima.

Herunder har vi derfor også foretaget en total PCB-screening af hele bebyggelsen og fjernet alle materialer som indeholdte PCB.

 

Forbedret læringsmiljø

De store børn kræver plads og individuel adfærd, og for at opnå et fremtidigt læringsmiljø, er basislokalerne fuldstændig ombygget med mulighed for fælles undervisning.

I både udskolingen og på mellemtrin er gangarealer udvidet til store åbne læringsarealer med grupperum og studie nicher for selvstændige studier. Her er der også direkte udgang til udendørsarealer.

Klassefløjene er teknisk moderniseret og der er fortaget energioptimeringer og renovering af hele klimaskærmen. Projektet er udført og koordineret med sideløbende ESCO-projekt.

Eksisterende bygningsdele og udvidelserne af klassefløjene opfylder de gældende krav i bygningsreglementet.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Kerteminde Kommune
Omfang: Renovering og energioptimering af klassefløje samt ombygning og udvidelse af basislokaler
Areal: 1.765 m² ombygning/ renovering + 415 m² tilbygning
Gennemført: 2009 - 2012
Budget: 18,9 mio. kr.