ODENSE TEATER | KONGENS HAVE CAFÉ & RESTAURANT

– nye muligheder i kulturelle omgivelser

Dette projekt var utrolig interessant og bestod i at opføre en ny café & restaurant kaldet Kongens Have samt en stor ombygning af Odense Teater. Facaden mod Kongens Have er åbnet op mod parken og den nye udendørs servering.

Teatrets eksisterende foyer er åbnet visuelt mod gaden og pladsen samt etableres forbindelse til café- og restaurant område. Transparente døre til teateret vil skabe tæt og visuel forbindelse mellem ude og inde, og således opleves teaterets gæster liv som et aktivt element i byen.

 

Over 100 år og funktionel

En ny spindeltrappe forbinder caféen i stueplan med restaurant på 1. sal via et dobbelthøjt rum tættest mod gaden, hvor gæster kan sidde og kigge ud på den passerende daglig trafik.

Køkkenet er bevaret i sin nuværende placering på 2. sal og der er etableret madelevator fra 2. sal til 1.sal og stueplan. På 2. sal. etableres øvelokale med udsigten over Kongens Have.

Der er brugt få elementer og diskret materialevalg bestående af trælofter, trægulv, specielt produceret keramiske paneler og specielt designet møbler. Dette giver et samlet udtryk og supplement til eksisterende bygning fra 1914.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Odense Teater
Omfang: Ombygning af cafe
Areal: 550 m²
Gennemført: 2016
Samarbejde: L. P. Madsen A/S og Land+