FYENS STIFTSTIDENDE | ODENSE

– nordisk hus samlet af spalte 

Fyens Stiftstidendes nye mediehus er et kompakt og åbent hus, hvor afstandene fysisk og mentalt er meget korte. Bygningen giver mulighed for let kommunikation på de enkelte etager samt på tværs af etagerne.

Huset er i udtryk ”det nordiske hus”, idet at det enkle hus, hvor lyset og kvalitative overflader som natursten og træ på udvalgte steder, giver huset karakter og understreger rummeligheden i huset.

Herudover er der også bygget en ny parkeringskælder.

 

Spalte skaber sammenhørighed

Hovedbygningen samler sig om det indre rum spalten, som går ned gennem huset. Spalten er den horisontale og vertikale forbindelse i huset.

Spalten trækker lys ned igennem huset, og gør det muligt kvalitativt at indrette dybe rum, til store åbne kontorlandskaber mod nord.

En flot indvendig kommunikationstrappe er placeret i spalten, og danner en rummelig skulptur og en oplevelsesrig forbindelse i huset.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: NCC / Fyens Stiftstidende
Omfang: Nyt mediehus
Areal: 7.500 m² + 2.600 m² P-kælder
Gennemført: 2005
Budget: 56,0 mio. kr.
Samarbejde: NCC