ENERGI FYN | ODENSE

– prisvindende nybyggeri med specialfremstillet interiør

Bygningens arkitektoniske hovedgreb er meget enkelt. Der er opstillet to store, tunge og mørke teglskiver og mellem disse er et stort, lyst og meget fleksibelt kontorareal udspændt. Store dele af tagfladen udføres som “grønt tag” med sedum mos.

På grund af domicilets størrelse, er der arbejdet med en indre lys-gård som en aktiv del af storrumskontoret. Den er forsynet med en række ovenlys, der gør at det dybe rum forsynes med rigeligt dagslys.

Udover arbejdsstationer vil der også placeres møderum, stillekontorer og pausezoner. Alle arbejdspladserne bindes visuelt sammen på tværs af lys-gården.

 

Specialfremstillet ovenlys

Ovenlyset som der er arbejdet med, er specialfremstillet specifikt til Energi Fyn. Ovenlyset er forsynet med solceller, som er indbygget i glasset.

Disse er med til at nedbringe bygningens samlede energiforbrug og som en ekstra gevinst regulerer de solindfaldet i de underliggende kontorområder med en flot bladlignende effekt. Samme ovenlys er også placeret i det store atrium.

 

Atriummets kraft

Det store atrium fungerer som foyer for domicilet. Det er her man ankommer, når man har passeret gangbroen over spejlbassinet under den store baldakin. Rummet åbner sig op i sin fulde udstrækning, det fylder hele bygningens bredde og er dobbelthøjt.

Dette rum er sammenbindingen mellem det store åbne kontorareal i stueetagen og den udkragede direktionsgang, auditorium samt personalekantine på første sal.

Diversiteten af alle bygningens rumligheder mødes netop her, og dette giver atriummet en helt speciel virkning sammen med det smukke lysspil på gulv og vægge fra ovenlysenes solcelle-blad-struktur.

 

Bæredygtighedstiltag

 

Energi Fyn har modtaget Realkredit Danmarks Kloge M2-pris for Fynsregionen.

 

Projektets Nøgletal

Bygherre: Energi Fyn A/S
Omfang: Nyt domicil
Areal: 6.000 m² kontor og 1.852 m² kælder
Gennemført: 2007 - 2010
Budget: 87,0 mio. kr.