NY KIRKE I SYDHAVNEN KØBENHAVN

NY KIRKE I SYDHAVNEN

Med sin beliggenhed direkte ved vandet og yderst i karréstrukturen, vil kirken få en

prominent og synlig placering og profilere sig som et pejlemærke for nabolaget og området.

Kirken skal indgå i aktivt konteksten – som en naturlig del af et moderne urbant

udviklingsområde, sammen med skole og institutioner, kontorer, caféer og forretninger samt de

mange nye boliger.

Forslaget skaber en visuelt åben kirke, der er tilgængelig for alle, selv når der ikke foregår

nogle kirkelige handlinger. Kirkens atmosfære og nære omgivelser indbyder til ophold, og kan

benyttes til mange kulturelle formål.

Bryggen og kajkanten foran kirken kan benyttes på flere måder – både som et spirituelt

og religiøst sted med symbolik og remedier til f.eks. barnedåb og vielser, i åben forbindelse med

kirkerummet via de store glasdøre, og som et kulturelt rum til events og sociale forsamlinger.

Bryggen har også funktion som en anderledes ankomstmulighed fra havnebassinet til kirken og

kulturcenteret.

Forslagets grundlæggende idé er at bygge et stort transparent og let volumen, helt ud

til byggefeltets perimetergrænse på alle sider. Dette volumen er kirken, der dækket af et stort,

dramatisk kurvet tag. Indskrevet i det store kirkevolumen indføjer sig et mindre, der rummer de

kulturelle og offentlige funktioner, og i overlejringen af disse to programmer opstår kompleksets

ankomstrum, et stort lyst atrium der spænder over tre etager med ovenlys.

Projektets Nøgletal

Bygherre: Sydhavn Sogn København
Omfang: Ny kirke | konkurrenceprojekt
Areal: 2.880 m²
Gennemført: 2016
Budget: 82 mio. kr.